پیدا کردن کار در ترکیه و نکاتی که باید بدانید!

2023-05-22
0 نظر
شغل در ترکیه

یپدا کردن شغل در ترکیه، کار آسانی نیست مخصوصا برای مهاجران، چنانچه قصد مهاجرت کاری به ترکیه را دارید بهتر است با شرایط استخدامی و کار در ترکیه آشنا شوید. همان‌طور که می‌دانید کشور ترکیه به دلیل اقتصاد روبه رشد و پیشرفتی که دارد هرساله میزبان تعدادی زیادی از مهاجرین و فارغ‌التحصیلان دانشگاه‌های سراسر دنیا جهت اشتغال و کار کردن است؛ اما مهم‌ترین دغدغه و نگرانی‌ای که این افراد با آن مواجه هستند، ناکامی و پیدا نکردن کار است.

شرایط پیدا کردن کار در ترکیه

به همین سبب هم ما تصمیم گرفتیم در این مقاله شرایط و روش‌های پیدا کردن کار در ترکیه را بیان کرده و سپس به معرفی مشاغل موردنیاز و پردرآمدترین مشاغل این کشور بپردازیم. امید است مطالب بیان شده بتواند در جهت کاریابی و کاهش نگرانی این افراد گام مثبتی بردارد. با آریا کوئین همراه شوید!

آشنایی با شیوه‌های کاریابی و مشاغل پردرآمد در کشور ترکیه

همان‌طور که در قسمت مقدمه هم به اشاره کردیم بسیاری از افراد برای پیدا کردن کار در ترکیه و درنهایت اخذ اقامت به این کشور می‌آیند. آن‌ها تمام تلاش خود را می‌کنند تا بتوانند هم اجازه کار در ترکیه را دریافت کنند و هم شغل مناسب خود را پیدا کنند؛ اما باید خاطرنشان کرد طی کردن این پروسه نیاز به کسب اطلاعات در این حوزه دارد. ما در ادامه به بیان اطلاعات ضروری در این مورد می‌پردازیم.

آخرین قوانین اقامت ترکیه

شرایط کاری موجود در کشور ترکیه

کار در ترکیه هیچ محدودیت سنی و تحصیلی ندارد و افراد با هر سن و سطح سوادی می‌توانند شغل مناسب خود را پیدا کنند. هرچند که ممکن است پیدا کردن شغل برای افراد مسن و فاقد مدرک تحصیلی کمی دشوارتر و زمانبرتر باشد. به‌علاوه چون مردم بومی ترکیه به زبان ترکی صحبت می‌کنند پیدا کردن شغل برای افراد ناآشنا با این زبان نیز کمی دشوار است.

شرایط کاری

بد نیست این نکته را هم بدانید که طبق قانون کشور ترکیه هر فرد شاغلی باید حداقل ۴۵ ساعت در هفته کار کند و معمولاً شرکت‌ها و ادارات روزهای شنبه و یک‌شنبه تعطیل هستند.  ساعت کاری از دوشنبه تا جمعه عموماً از ساعت ۳۰:۸ الی ۱۷ است و باقی زمان کار کردن شخص اضافه‌کاری محسوب می‌گردد. البته این تایم اضافه‌کاری نباید به بیش از ۲۷۰ ساعت در سال تجاوز کند. هر فرد هم به‌طور متوسط می‌تواند در سال حدود ۱۴ روز مرخصی و تعطیلات همراه با حقوق داشته باشد؛ اما سؤالی که مطرح می‌شود این است که چگونه باید در ترکیه شغل پیدا کرد؟ در ادامه به این پرسش پاسخ می‌دهیم.

همه چیز درباره پاسپورت ترکیه

شیوه پیدا کردن کار در ترکیه:

برای پیدا کردن کار در ترکیه دو راه وجود دارد. این دو راه عبارت‌اند از:

  1. آنلاین: در این شیوه کاریابی برای پیدا کردن شغل باید به وب‌سایت‌های کاریابی مانند Turkey Talent، LinkedIn، Craigslist و … مراجعه کرد.
  2. حضوری: برای پیدا کردن کار به‌صورت حضوری هم فرد بایستی به ادارات، شرکت‌ها و فروشگاه‌ها مراجعه نماید و از آگهی‌های استخدامی موجود در مجلات و روزنامه‌ها استفاده کند.

روزنامه و مجلات-پیدا کردن شغل

مدارک موردنیاز جهت کار در ترکیه:

فرد پس از یافتن محلی برای کار کردن لازم است ابتدا اجازه کار از دولت ترکیه را دریافت نماید. برای دریافت این مجوز مدارک زیر نیاز است:

  • یک قطعه عکس جدید
  • آخرین مدرک تحصیلی
  • تأییدیه درخواست کار از کارفرما
  • آدرس ایمیل کارفرما
  • کد رمز دولتی کارفرما
  • ریزنمرات درسی
  • برگه و دفترچه اقامت
  • پاسپورت
  • ارائه کد ملی ترکیه که از سوی اداره امنیت ترکیه صادر می‌شود و حضور فرد در این کشور را قانونی می‌کند.
  • تأییدیه قبول درخواست کاری از سوی وزارت کار و امور اجتماعی ترکیه
  • برگه درخواست الکترونیکی برای دریافت کار

صفر تا صد خرید خانه در ترکیه

هزینه پیدا کردن شغل در ترکیه:

اصلی‌ترین هزینه مربوط به هزینه ویزا برای دریافت اجازه کار است. این هزینه در صورت صدور ویزای حضوری ۶۰ دلار و در صورت صدور ویزای کار الکترونیکی بین ۶۱-۷۸ دلار است. حق اقامت یک‌ساله برای فرد نیز حدوداً ۱۱۰ لیر هزینه دارد. برای صدور مجوز کار نیز فرد بایستی مبلغی بپردازد. این هزینه بسته به نوع مجوز متغیر است. جدول مربوط به این هزینه پرداختی در زیر آمده است.

هزینه پیدا کردن شغل

نوع مجوز هزینه (لیر)
کار موقت یک‌ساله ۱۳۸۶۲
کار دائم یک تا دوساله ۲۷۷۲۴
کار دائم دو تا سه ساله ۴۱۵۸۶
کار نامحدود ۱۳۸۶۷۴۰
کار مستقل یک‌ساله ۵۱۵۷۰

مشاغل موردنیاز کشور ترکیه:

کشور ترکیه به تعدادی از مشاغل نیاز بیشتری دارد و عرصه برای رشد و توسعه این مشاغل بیشتر فراهم است. این مشاغل شامل موارد زیر هستند:

  • متخصص IT
  • مدیر پروژه فناوری اطلاعات (IT Project Manager)
  • تحلیل‌گر بیزینس فناوری اطلاعات (IT Business Anlyst)
  • مهندس دواپس (DevOps Engineer)
  • مهندس رایانش ابری (Cloud Engineer)
  • و…

مدیر پروژه فناوری اطلاعات

پردرآمدترین مشاغل ترکیه:

به‌طورکلی هر چه تحصیلات، مهارت و تخصص شخص بالاتر و بیشتر باشد سطح درآمد نیز بیشتر است. محل کار نیز از دیگر عوامل مؤثر بر میزان درآمد افراد است. به‌نحوی‌که یک شغل ممکن است در دو شهر متفاوت دارای درآمدهای مختلفی باشد. طبق آخرین بررسی‌ها مشاغل پردرآمد ترکیه شامل لیست زیر می‌شود:

  1. پزشک جراح با میانگین درآمد ۱۵-۴۵ هزار لیر
  2. قاضی با میانگین درآمد ۱۲-۳۸ هزار لیر
  3. وکیل با میانگین درآمد ۱۰-۳۰ هزار لیر
  4. مدیر بانک با میانگین درآمد ۹-۲۹ هزار لیر
  5. مدیرعامل با میانگین درآمد ۹-۲۷ هزار لیر
  6. مدیر ارشد مالی با میانگین درآمد ۸-۲۵ هزار لیر
  7. دندان‌پزشک با تخصص ارتودنسی با میانگین درآمد ۸-۲۴ هزار لیر
  8. استاد کالج با میانگین درآمد ۷-۲۲ هزار لیر
  9. خلبان با میانگین درآمد ۶-۱۸ هزار لیر
  10. مدیر بازاریابی با میانگین درآمد ۵-۱۶ هزار لیر

پزشک جراح-شغل پردرآمد

خرید خانه در استانبول و نکاتی که باید به آن دقت کنید!

سخن آخر:

در این مطلب شرایط کار در ترکیه را بررسی کردیم و سپس به معرفی مشاغل موردنیاز و پردرآمد ترکیه پرداختیم. ازآنجایی‌که تقاضا برای کار کردن در ترکیه زیاد است، شما با مطالعه این مطلب می‌توانید از رقبای خود پیشی بگیرید و مسیر روشن‌تری برای آینده خود ترسیم کنید. اگر هم قصد ادامه تحصیل در این کشور را دارید می‌توانید با داشتن اطلاعات کافی بهترین تصمیم ممکن را اخذ نمایید. از اینکه تا پایان با ما همراه بودید متشکریم.

5/5 - (2 امتیاز)

پیام بگذارید