همه چیز درباره حق ارث در ترکیه

2023-05-06
0 نظر
قانون ارث در ترکیه

آشنایی با قانون ارث در ترکیه، سبب از بین رفتن نگرانی مالکین مهاجر و اخذ بهترین تصمیم در مورد دارایی‌ها می‌شود. در شرایط کنونی مهاجرت به ترکیه و سرمایه‌گذاری در این کشور به دلیل اقتصاد روبه رشد، آینده روشن، هزینه‌های نسبتاً پایین زندگی رواج بسیاری پیدا کرده است.

حق ارث افراد مهاجر-ترکیه

ازآنجایی‌که افراد متقاضی معمولاً به همراه خانواده خود به ترکیه مهاجرت کرده و سپس اقدام به سرمایه‌گذاری می‌کنند، دانستن قوانین مربوط به ارث و انحصار وراثت برای آن‌ها و اعضای خانواده‌شان امری ضروری است. به همین سبب ما تصمیم گرفتیم در این مقاله به بیان مهم‌ترین نکات در خصوص حق ارث و انحصار وراثت افراد مهاجر در ترکیه بپردازیم. با آریا کوئین همراه شوید!

دولت ترکیه قوانین دقیق و مدونی را برای حق ارث و وراثت تدوین کرده است. این قوانین بسیار واضح، روشن و فاقد هرگونه ابهامی هستند و برای تمامی اتباع خارجی ازجمله ایرانی‌ها اجرا می‌شوند. به بیان ساده‌تر می‌توان گفت دولت ترکیه بین شهروندان خود و اتباع خارجی در زمینه قوانین ارث تفاوتی قائل نمی‌شود و قوانین اجرایی برای هر دو گروه کاملاً یکسان است. در ادامه به بررسی شرایط این قانون می‌پردازیم.

آخرین قوانین اقامت ترکیه در سال ۲۰۲۳

شرایط قانون ارث در ترکیه:

چنانچه فرد مهاجر پیش از مرگ به دفاتر اسناد رسمی (نوتر) ترکیه مراجعه و ضمن انتخاب وکیل وصیت‌نامه خود را تنظیم کرده باشد، در صورت فوت دولت نامه‌ای مبنی بر معرفی وراث فرد فوت کرده به کشور ایران می‌فرستد و خواستار معرفی این افراد می‌شود؛ اما سؤالی که در اینجا مطرح می‌شود این است که برای تنظیم وصیت‌نامه باید چه‌کار کرد؟ در قسمت پایین به این سؤال پاسخ می‌دهیم.

تنظیم وصیت نامه

همه چیز درباره پاسپورت ترکیه

حق ارث و نحوه تنظیم وصیت‌نامه در ترکیه:

فرد خواهان تنظیم وصیت‌نامه بایستی با در دست داشتن مدارک لازم یعنی اصل و کپی پاسپورت ترجمه شده، کپی برابر اصل پاسپورت وراث، سند املاک و دارایی‌ها، گواهی سلامت روان و ۲ قطعه عکس به دفاتر اسناد رسمی (نوتر) ترکیه مراجعه نماید.

وصیت ‌نامه‌های مورد تأیید دولت ترکیه:

  1. وصیت‌نامه‌های شفاهی: طبق ماده ۵۳۹ و ۵۴۱ قانون ترکیه چنانچه فردی امکان تنظیم وصیت‌نامه در دفتر اسناد رسمی را نداشته باشد، این نوع از وصیت‌نامه به مدت ۳۰ روز اعتبار دارد.
  2. وصیت‌نامه دست‌نویس: بر اساس ماده ۵۳۸ قانون ترکیه وصیت‌نامه نوشته و دارای تاریخ، امضا و اثرانگشت متوفی معتبر است.
  3. وصیت‌نامه رسمی: بر اساس قانون ۵۳۲ و ۵۳۷ ترکیه وصیت‌نامه‌ای که با حضور یک مقام رسمی و دو نفر به‌عنوان شاهد بالغ تنظیم می‌شود از اعتبار قانونی برخوردار است.

وصیت نامه در ترکیه

خرید خانه در استانبول و نکاتی که باید به آن دقت کنید!

قانون وراثت و میزان سهم‌الارث در کشور ترکیه:

طبق ماده ۵۰۶ قانون شماره ۴۷۲۱ سهم وراث می‌تواند به‌صورت دلخواه و متفاوت تنظیم شود. این سهم در وصیت‌نامه شخص متوفی که توسط دفاتر اسناد رسمی تنظیم شده، مشخص می‌شود و به‌هیچ‌عنوان قابل‌تغییر نیست. همچنین فرد می‌تواند بر اساس قانون اعضای خانواده‌اش را از ارث محروم کند.

طبق قانون ارث در ترکیه حقوق زن و مرد مساوی است و اموال متوفی پس از پرداخت تمامی بدهی‌های قانونی به‌طور مساوی به فرزندان وی خواهد رسید؛ اما اگر فرد فوت شده فرزندی نداشته باشد، این اموال و دارایی‌ها در صورت زنده بودن به پدر و مادر و در غیر این صورت به همسر رسمی وی می‌رسد. چنانچه اگر فرد متوفی صاحب فرزندی باشد که قبل از وی فوت کرده است، سهم‌الارث این فرزند به نوه خواهد رسید.

قانون وراثت ترکیه

این قوانین مربوط به شرایطی است که وصیت‌نامه از قبل تنظیم شده است؛ اما اگر متوفی وصیت‌نامه‌ای از قبل تنظیم نکرده باشد در این صورت اموال طبق اولویت زیر تقسیم می‌شود:

  • اولویت اول: همسر و فرزندان متوفی
  • اولویت دوم در صورت نبود همسر و فرزند: پدر و مادری که در قید حیات هستند.
  • اولویت سوم در صورت نبودن فرزند و والدین: همسر قانونی فرد به همراه پدربزرگ و مادربزرگ متوفی
  • اولویت چهارم در صورت نبود هیچ خویشاوندی: انتقال تمامی اموال غیرمنقول به همسر فرد فوت شده
  • اگر هم فرد هیچ خانواده‌ای نداشته باشد، اموال وی پس از مرگ به دولت ترکیه واگذار می‌شود.

مالیات بر انتقال ارث در کشور ترکیه:

خوشبختانه قانون مالیات بر ارث در کشور ترکیه تفاوتی میان اتباع خارجی و شهروندان قائل نمی‌شود. میزان مالیات بر انتقال ارث بسته به موقعیت مکانی اموال و دارایی‌های شخص متوفی بین ۱ تا ۳۰ درصد متغیر است و بایستی حتماً به مدت حداکثر ۳ سال و در ماه‌های می و یا نوامبر توسط فرد پرداخت شود. اگر قیمت املاک و دارایی‌ها به هر علتی کاهش پیدا کند، قیمت مالیات تعلق گرفته به آن نیز کاهش پیدا می‌کند.

حقوق زن و مرد مساوی

صفر تا صد خرید خانه در ترکیه

اقدامات لازم برای درخواست دعاوی حق ارث در ترکیه:

  • تحویل مدارک مربوط به فرد متوفی نظیر گواهی فوت و گزارش رسمی پزشکی قانونی، گزارش و تأییدیه رسمی دادستانی و گزارش رسمی بیمارستان به دادگاه
  • تهیه و تحویل عکس پرسنلی
  • تحویل پاسپورت
  • اخذ شماره مالیاتی از طریق ثبت‌نام در اداره مالیات و تقدیم آن به دادگاه
  • تهیه گزارش دادگستری مبنی بر صحت اثبات رسمی وراث فرد متوفی که باید توسط کنسولگری، وزارت امور خارجه شخص تابعه تأیید و مهر شود.
  • تهیه گزارش اداره اسناد و املاک در مورد اموال و دارایی‌های غیرمنقول متوفی که بایستی به تاریخ روز تهیه شود و دارای تأییدیه رسمی از اداره اسناد و املاک باشد.

درخواست دعاوی ارث در ترکیه

همه چیز درباره ثبت آدرس در اداره نفوس ترکیه!

سخن آخر:

در این مقاله به بیان اطلاعات رسمی و قانونی در زمینه ارث و انحصار وراثت پرداختیم. دانستن این اطلاعات برای تمامی افرادی که قصد خرید ملک، دارایی و زمین در ترکیه را دارند ضروری و واجب است. چنانچه فردی دارای اموال و دارایی است بهتر است در اولین فرصت به دفاتر اسناد رسمی (نوتر) ترکیه مراجعه و وصیت‌نامه رسمی خود را تنظیم نماید و بدین‌وسیله دیگر نگران اموال و دارایی‌های خود در غربت نباشد. از اینکه تا پایان مطلب با ما همراه بودید متشکریم.

سوالات متداول:

  • مدارک لازم برای تنظیم وصیت نامه در ترکیه چیست؟
    فتوکپی پاسپورت وارث، عکس وارث، پاسپورت شخص صاحب ملک به همراه ترجمه و فتوکپی و سند املاک مورد نظر به همراه فتوکپی
  • چه تفاوتی بین قانون ارث در ترکیه و ایران وجود دارد؟
    یکی از تفاوت های قانون ارث در ترکیه با ایران در خصوص میزان ارث فرزندان می باشد. طبق قوانین موجود در ترکیه فرزندان پسر و دختر به صورت مساوی سهمیه ارث دارند. اما در قوانین ارث در ایران میزان سهمیه ارث پسر بیشتر از دختر می باشد.
5/5 - (4 امتیاز)

پیام بگذارید