شرایط رجیستری گوشی در ترکیه
آشنایی با شرایط ریجستری گوشی در ترکیه، ضروری است، زیرا اگر گوشی موبایل از ترکیه خریداری نشده باشد بعد از مدت قانونی گوشی تلفن همراه از کار خواهد افتاد و باید آن را رجیستر کنید. بسیاری از افراد برای گردشگری، اقامت موقت یا دائم به ترکیه سفر میکنند. اگر مدت زمان اقامت در ترکیه کوتاه باشد، نیازی به رجیستری گوشی نیست. اما اگر فردی قصد داشته باشد تا برای مدت بیشتری از ۱۲ ماه (۳۶۵ روز) در این کشور باقی بماند باید هزینه رجیستری در ترکیه را پرداخت کند. با آریا کوئین همراه باشید.
آنچه در این یادداشت می خوانید:
رجیستری موبایل در ترکیه برای مسافران و افرادی اهمیت دارد که مقیم هستند یا قصد دارند برای مدتی بیشتر از یک سال با ویزای توریستی در این کشور بمانند. زیرا گوشی رجیستر نشده بعد از مدتی از کار خواهد افتاد. رجیستر کردن موبایل در ترکیه علاوهبر امکان تماس تلفنی، برای ثبت شرکت در این کشور نیز ضروری است. اگر فردی گوشی خود را رجیستر نکرده باشد، امکان ثبت شرکت را نخواهد داشت.
طبق قوانین جدید در سال 2023 برای رجیستری گوشی در ترکیه، افراد تا یک سال (۳۶۵ روز) فرصت دارند تا گوشی خود را ثبت کنند و در این مدت گوشی فعال باقی میماند. بنابراین فرصت 4 ماههای که در بسیاری از سایتها عنوان میشود مربوط به قوانین قدیمی است. رجیستری در ترکیه پیچیده است، به همین دلیل باید با شرایط آن آشنا شد:
1- شرایط رجیستری گوشی در ترکیه با اقامت دائم
اگر فرد متقاضی دارای اقامت دائم ترکیه است و کارت کیملیک دارد باید با پاسپورت و کارت اقامت به دفاتر پست مراجعه کند. در این دفاتر باید رمز دولت الکترونیک (e-Develt) را دریافت کرده و بعد از ورود به سایت دولت الکترونیک ترکیه، کد IMEI گوشی مدنظر را وارد کرده و با پرداخت هزینه گوشی را رجیستر کنید.
هزینه رجیستری گوشی در ترکیه سالیانه توسط دولت تعیین میشود. این مبلغ از سال ۲۰۱۲ تا ۲۰۲۳ افزایش زیادی را تجربه کرده است. بهطوری که 100 لیر سال 2012 به حدود 6000 لیر در سال 2023 رسیده است.
آخرین قوانین اقامت ترکیه
2- رجیستری گوشی در ترکیه بدون کارت اقامت
اگر فرد متقاضی دارای کارت اقامت یا کارت کیملیک نباشد باید با پاسپورتی که مهر معتبر ورود به ترکیه را دارد و همچنین کد IMEI تلفن همراه به اداره مالیات این کشور مواجه کرده و با ارائه کپی از صفحه اول پاسپورت و ورود به کشور، هزینه رجیستری در ترکیه را پرداخت کند. این مدارک باید به یکی از اپراتورهای تلفن همراه در ترکیه تحویل داده شود و بعد از ۷ روز کاری رجیستری گوشی انجام خواهد شد.
کیملیک چیست؟ برای آشنایی بیشتر کلیک کنید!
نکات مهم برای رجیستری گوشی ترکیه
مراحل ثبت تلفن همراه زمانبر است. همچنین هزینه رجیستری گوشی زیاد است. به همین دلیل باید به نکاتی در این زمینه توجه داشت:
1- افزایش مدت زمان استفاده از گوشی بدون نیاز به رجیستری
با تفییر IMEI گوشی قبل از اتمام اعتبار یک ساله میتوان به نوعی رجیستری در ترکیه را دور زد. البته این کار هرگز توصیه نمیشود زیرا نیاز است گوشی روت شود هزینهای در حدود 400 تا 500 لیر دارد و بهلحاظ قانونی تخلف محسوب میشود.
البته اگر فرد متقاضی دارای دو سیم کارت باشد بعد از گذشت مدتی با استفاده از سیم کارت دوم کد IMEI عوض میشود و امکان استفاده ۳۶۵روز بعدی از گوشی بدون نیاز به رجیستری فراهم میشود.
با مزایای اقامت توریستی در ترکیه آشنا شوید!
2- خرید تلفن همراه در ترکیه
به جای پرداخت هزینه رجیستری گوشی، امکان خرید تلفن همراه جدید در ترکیه وجود دارد. اما اگر قصد داشته باشید تا این تلفن را وارد ایران کنید باید مجدد نسبت به رجیستر آن در ایران هم اقدام کنید. در چنین شرایطی خرید گوشی میانرده در ترکیه توجیهپذیر است، زیرا هزینه کمتری برای آن صرف میشود و هم دیگر نیاز به پرداخت هزینه رجیستری گوشی وجود ندارد.
همه چیز درباره پاسپورت ترکیه
3- پرداخت هزینه رجیستری گوشی ترکیه برای تلفنهای بالارده
در شرایطی که گوشی بالارده و گرانقیمت مانند اپل یا سامسونگ دارید، پرداخت هزینه رجیستری در ترکیه از خرید گوشی جدید توجیه بیشتری دارد.
4- ثابت بودن هزینه رجیستری در ترکیه برای هر نوع گوشی
هزینه رجیستری در ترکیه ثابت است و به مدل تلفن همراه یا نوع آن بستگی ندارد. همچنین مبلغ پرداختی بهصورت آنلاین یا در ادارات مالیات ترکیه تفاوتی ندارند.
5- نیاز به رجیستر شدن تمامی تجهیزات الکترونیکی در ترکیه
ثبت لوازم الکترونیکی تنها مختص گوشی تلفن همراه نیست. بلکه تبلت، لپتاپ و برخی از ساعتهای هوشمند (سیمکارتخور) هم نیاز به ریجستر شدن دارند. با رجیستری تجهیزات الکترونیکی در ترکیه، قاچاق این وسایل کاهش مییابد و در صورت سرقت امکان پیگیری وجود دارد.
خرید خانه در استانبول و نکاتی که باید به آن دقت کنید!
6- ثبت تلفن همراه برای افراد خاص در ترکیه
دیپلماتها، پرسنل نظامی و دانشجویان خارجی مقیم ترکیه که کارت اقامت یا کیملیک ندارند امکان دسترسی به درگاه الکترونیک ترکیه را هم نخواهند داشت. این افراد باید مانند افرادی که اقامت موقت دارند با مراجعه به مراکز مالیات ترکیه و دفاتر اپراتورها نسبت به ریجستری در ترکیه اقدام کنند.
7- نحوه دریافت کد IMEI
برای دریافت کد IMEI گوشی در ترکیه تنها لازم است از گوشی مدنظر کد *#06# را شمارهگیری کرده تا کد IMEI گوشی را مشاهده کنید.
8- ورود گوشی ثبت شده در ترکیه به ایران
ایرانیان هر 3 سال اجازه ورود یک گوشی که از آن با سیم کارت خود در کشور خارجی استفاده کردهاند به ایران را دارند. با توجه به این قانون، امکان ورود گوشی رجیستر شده در ترکیه به ایران وجود دارد.
9- فرایند حقوقی و جرمانگاری با گوشی رجیستر شده در ترکیه
اگر با گوشی رجیسترشده جرمی بهوقوع بپیوندد، انگشت اتهام به سمت مالک خواهد بود. بنابراین اگر بعد از رجیستری گوشی، تلفن همراه سرقت شد یا آن را گم کردید، خیلی سریع موضوع را به مراکز پلیس اطلاع دهید.
صفر تا صد خرید خانه در ترکیه
10- کنترل وضعیت رجیستری گوشی ترکیه
بعد از ثبت تلفن همراه و پرداخت هزینه رجیستری گوشی برای اطمینان از انجام درست فرایند به درگاه دولت الکترونیک مراجعه کرده یا با شماره 120 تماس گرفته تا از وضعیت رجیستر گوشی خود مطمئن شوید.
همه چیز درباره ثبت آدرس در اداره نفوس ترکیه!
سخن پایانی
رجیستری گوشی در ترکیه برای افرادی ضروری است که قصد دارند بیش از یک سال (۳۶۵ روز) در ترکیه حضور داشته باشند. هزینه رجیستری گوشی در ترکیه سالیانه توسط دولت تعیین میشود که این مبلغ در سال 2023 در حدود 6000 لیر است. شرایط رجیستری گوشی برای افرادی که اقامت دائم و موقت دارند، متفاوت است.