شرایط اخذ ویزای تحصیلی ترکیه به چه صورت است؟
ویزای تحصیلی ترکیه چیست و شرایط اخذ آن به چه صورت است؟ اگر قصد تحصیل در ترکیه را دارید و میخواهید در یکی از دورههای تحصیلی در آنجا مدرک بگیرید؛ ابتدا باید پذیرش یک دانشگاه را داشته باشید تا برای دریافت ویزای تحصیلی ترکیه اقدام کنید.
پس از ورود به ترکیه، درخواست اقامت تحصیلی ترکیه بدهید سپس فرایند تحصیل را با موفقیت به اتمام برسانید. همراه ما باشید تا شرایط اخذ ویزای تحصیلی ترکیه و سایر نکات مهم مرتبط را به شما بگوییم؛ این آشنایی به شما، چشماندازی از آینده را میدهد و کارها را برایتان سادهتر میکند. با آریا کوئین همراه شوید!
آنچه در این یادداشت می خوانید:
شرایط دریافت ویزای تحصیلی ترکیه
برای تحصیل در ترکیه شما باید نامه پذیرش از دانشگاه داشته باشید سپس مدارک موردنیاز را فراهم کنید؛ این مدارک باید به زبان ترکی باشند بنابراین اگر نیاز به ترجمه داشته باشند، باید در مراکز رسمی و توسط مترجمین مورد تایید به زبان ترکی ترجمه شوند، مثل همان کاری که در دفاتر اسناد رسمی برای کپی برابر اصل یک مدرک انجام میدهیم.
مرحله بعد، گرفتن وقت از کنسولگری (سفارت) محل زندگی خود است؛ این کار را میتوانید به صورت آنلاین انجام دهید تا مدارک را تحویل دهید و فرایند بررسی و پردازش مدارک طی شود. معمولا این فرایند کمی زمان برده و شما باید منتظر جواب بمانید. حال باید بدانید که چه مدارکی را همراه خود به سفارت ببرید.
همه چیز درباره آخرین قوانین اقامت ترکیه
مدارک مورد نیاز برای ارائه به سفارت
پس از گرفتن وقت ملاقات با سفارت برای درخواست ویزای تحصیلی ترکیه، شما باید مدارک زیر را همراه خود ببرید تا توسط سفارت ترکیه در ایران بررسی شوند:
- پاسپورت معتبر (با اعتبار بیش از 6 ماه و داشتن حداقل 2 برگه خالی)
- تکمیل فرم درخواست ویزای تحصیلی ترکیه و امضای آن
- دو قطعه عکس پاسپورتی
- همراه داشتن نامه پذیرش از دانشگاه؛ معمولا در این نامه مدت زمان تحصیل و مشخصات شما ذکر میشود.
- گواهی بیمه مسافرتی (این بیمه باید کل دوره مسافرت شما را تحت پوشش قرار دهد؛ معمولا سقف خدمات آن تا 30 هزار یورو بوده و شرکتهای بیمه ایران آن را به شما میدهند)
- بلیط هواپیما یا گواهی تهیه آن
- گرفتن بیمه درمانی برای مدت زمان اقامت
- همراه داشتن مدارکی برای اثبات تمکن مالی جهت رفع نیازهای مالی در طول دوره تحصیل و زندگی در ترکیه (این مدارک میتواند شامل رسید پرداخت شهریه، گرفتن بورسیه تحصیلی و… باشد؛ البته باید گواهی سپرده بانکی با موجودی حداقل 4 الی 5 هزار دلار داشته باشید). اگر شخصی حمایت مالی شما را به عهده دارد، باید نامه یا گواهی این موضوع را همراه خود به سفارت ببرید.
- درصورتیکه بورسیه تحصیلی دارید، نامه گرفتن بورسیه را همراه داشته باشید.
- ریزنمرات و مدرک تحصیلی دوره قبل
- برای اقامت خود باید مدرکی را همراه داشته باشید، این مدرک میتواند یکی از موارد زیر باشد:
رزرو خوابگاه دانشجویی
دعوتنامهای از دوستان یا خویشاوندان
اجارهنامه معتبر از خانهای در ترکیه
سند خانهای در ترکیه به نام شما یا بستگان که میخواهید در آن زندگی کنید.
همه چیز درباره پاسپورت ترکیه
مصاحبه ویزای تحصیلی ترکیه
پس از ورود به سفارت، معمولا کارمند آنجا از شما چند سوال را درباره دلیل سفر به ترکیه خواهد پرسید که روی پذیرش درخواست ویزای تحصیلی شما تاثیر خواهد داشت؛ به همین دلیل، به شما توصیه میکنیم که سوالات را با دقت و صادقانه جواب بدهید.
کیملیک چیست؟ برای آشنایی بیشتر کلیک کنید!
هزینه درخواست ویزای تحصیلی ترکیه
توجه داشته باشید که در طول این فرایند، هزینهای نیز باید پرداخت کنید که معمولا 760 لیر است.
تا این بخش از مقاله شما را با مراحل اخذ ویزا آشنا کردیم و مدارک موردنیاز را شرح دادیم. معمولا 3 تا 15 روز طول میکشد تا سفارت مدارک شما را بررسی کرده و نتیجه را به شما اطلاع دهد. پس از اخذ پذیرش ویزای تحصیلی ترکیه شما باید برای گرفتن اقامت تحصیلی در ترکیه اقدام کنید.
همه چیز درباره شرایط و هزینه تحصیل در ترکیه
شرایط اقامت تحصیلی در ترکیه
ویزای تحصیلی به شما اجازه میدهد که 90 روز در ترکیه اقامت داشته باشید؛ در طول این مدت، شما باید برای گرفتن اقامت تحصیلی در ترکیه اقدام کنید.برای این کار، شما باید به اداره مهاجرت استانی ترکیه همراه با مدارک زیر مراجعه کنید:
- فرم درخواست اجازه اقامت را تکمیل کنید.
- اصل پاسپورت و کپی آن را همراه با ویزای دانشجویی با خود داشته باشید.
- نامه پذیرش از دانشگاه
- 4 قطعه عکس پاسپورتی
اداره مهاجرت شروع به بررسی مدارک شما میکند سپس اجازه اقامت تحصیلی به شما داده میشود. این مجوز یک سال اعتبار دارد. شما باید در طول دوره تحصیل چند بار آن را تمدید نمایید. برای تمدید بهتر است 60 روز از اعتبار مجوز شما مانده باشد زیرا معمولا این فرایند کمی زمانبر است.
سه تا از بهترین محلههای استانبول برای زندگی
انواع ویزای تحصیلی ترکیه
جالب است بدانید که در ترکیه، ویزای تحصیلی فقط برای تحصیلات دانشگاهی کاربرد ندارد، بلکه در حالتهای مختلفی میتوانید این ویزا را بگیرید؛ مثل:
- ویزای کارآموزی یا کارورزی
- ویزای اراسموس
- ویزای دوره زبان ترکی
- ویزای برای گذراندن دوره
- ویزای تحصیل
- ویزای AIESEC
امکان کار با ویزای تحصیلی ترکیه
همانطور که میدانید شما برای کار در ترکیه، باید اجازه کار داشته باشید و معمولا دانشجویان میخواهند همراه با تحصیل برای بهدستآوردن کمکخرج، در مکانی کار کنند. دانشجویان کاردانی و کارشناسی از سال دوم میتوانند کار کنند و دانشجویان ارشد نیز اجازه هفتهای 20 ساعت کار را دارند. معمولا دوره دکتری نیز با گرفتن طرحهای پژوهشی درآمدی برای خود خواهند داشت.
چالیشما ایزین چیست؟
سخن پایانی
برای تحصیل در ترکیه، ابتدا باید ویزای تحصیلی ترکیه را دریافت کنید؛ برای همین در این مقاله شما را با شرایط اخذ ویزای تحصیلی ترکیه، مدارک و مراحل آن آشنا کردهایم. پس از ورود به ترکیه نیز شما باید برای اخذ اقامت تحصیلی ترکیه اقدام کنید که ما نکات و راهنماییهای لازم را در این زمینه بیان کردهایم تا فرایند تحصیل شما بهتر انجام شود. اگر سوالی دارید، از ما بپرسید.